Opening Zorgtuin

Opening verzorgd met 5 kinderen die speciaal zijn voor de Zorgtuin aan de ijssel

Artikel op Gorssel.nl:

Laat Munira een werkwoord voor Gorssel zijn’, aldus Wilma Heesen, kernwethouder van Gorssel, tijdens de opening van de zorgtuin aan de Veerweg op 21 juni jl. ‘Munira betekent stralend en is de naam van de ANBI stichting waar het project zorgtuin Gorssel door gedragen wordt. De zorgtuin is een mooi voorbeeld van burgerparticipatie. Binnen drie jaar heeft dit kleine initiatief al een enorme uitstraling met een landelijke voorbeeldfunctie.’ Met deze woorden opende de wethouder het officiële gedeelte van het openingsprogramma in het bijzijn van ruim honderd aanwezigen.

     ZorgtuinKL (4)
      Kinderen vertolken ‘De Kleine Prins’ tijdens de opening
      van de zorgtuin. 

De Kleine Prins
Na een inspirerend theaterstuk door een vijftal kinderen onder leiding van Wilma Makkink, geïnspireerd op ‘De Kleine Prins’ van Antoine de Saint-Exupery werd het ‘geheim van de vos’ gedeeld met de toehoorders: alleen met je hart kun je goed zien.
De vaste vrijwilligers die belangeloos de fundamenten van deze tuin hebben gelegd, werden meerdere malen in het zonnetje gezet.

De middag werd stijlvol geopend door Daan Bargerbos, predikant, met een prachtige vertolking van het lied van Liselore Gerritsen over de IJssel.

Ontmoetingsbank
Henk van Dort, initiatiefnemer van de zorgtuin, gaf kort de kern weer van de zorgtuin: ‘Het is een bijzondere tuin verzorgd voor en door bijzondere mensen.’ ,
Joke Butler sprak namens het bestuur van de stichting en stak de initiatiefnemers een hart onder de riem voor al hun inzet. De Neighboursisters van de Veerweg zongen een prachtig IJssellied en een ode aan de zorgtuin.

De onthulling van de ontmoetingsbank oogstte veel bewondering. ‘Het geheel was een opening op hoog niveau, met stralende vrijwilligers, kinderen en bezoekers,’ aldus één van de bezoekers
DSC_4994

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *