Theatergroep Achterhoekse Verhalen

Theatergroep Achterhoekse verhalen bestaat uit Paul Zoerink, Wim Hakvoort, Jos Teunissen, Wil Kerssen, Marie-Christien Grotenhuis en Wilma Makkink.
Sagen en legenden zijn heerlijk om te vertellen of om een theaterspel van te maken. Alles is mogelijk hierbij, naar wens van de opdrachtgever.
Achterhoekse sagen en legenden, verhalen, sprookjes : niets is te gek!Via achtergrond informatie en brainstormen maken we een mooie productie op maat. Elke keer proberen we op een andere plek te spelen. Dit kan zijn in oude schuur, op een deel, in de buitenlucht.

En dan zo dat het publiek meteen geroerd is en ook al kennen ze de sage of legende het weer een belevenis is om het te horen of door middel van theaterspel te zien.

Blik van af plaatsen publiek op de ijssel

Voor stichting ijsselhoeven ‘Erfgenamen’ gemaakt. Een theaterstuk op specifieke plek aan de IJssel bij de Erfgenamen dijk van Gorssel. Wat heeft zich hier allemaal afgespeeld langs de IJssel, van Napoleon tot Ridder van Slot Bijenbeek, van soldaat tot jager. Met een ronddraaiend theater.

Dominee,Aaltje, Jenneke en Hendrina

‘Drie kieften‘ – herberg in Epse. Een theaterstuk voor 7 personen met de moord in 1746 centraal in de herberg. De paarden en koetsen werden gestald in de schuur en men kon de volgende ochtend weer vertrekken door dat aan de andere zijde in de schuur de grote deuren werden geopend. De herberg was gelegen aan de rand van de grote heide.

Sap dag verhalen op ‘t Valcke Stichting IJsselhoeven presenteert een sapdag voor appels en peren. In een prachtige schuur van ‘t Valcke wordt er dan theater opgevoerd in het thema van de sapdag. Dit heeft altijd te maken met de t-boerderij, de bewoners en buitenlui. Verhaal over wecken van vroeger, appelschillen en praat van de vrouwen tot verkoop van boerderij en het leven op de boerderij.

1000 Vreezen 

Commissie vergadert in 1843

kokkin – herbergier- jasna schipper – Gerrit – vrouw Nel

Jasna voorspelt niet veel goeds!

In samenwerking met de Commissie Gorsselse en Eschedese Waarden en Erfgenamendijk die haar 175 jarig jubileum vierde een toneelstuk opgevoerd over een herberg die in 1843 aan de IJssel stond. Hier woonde een dagloner met zijn vrouw, een kokkin en natuurlik legden er boten aan in de roversbocht die vast kwamen te zitten. De schipper heeft dan ook van alles meegemaakt tijdens zijn verblijf in de 1000 Vreezen. Als dan ook nog een zigeunerin Jasna voorspellingen doet, heeft iedereen wat te vrezen. Een heerlijk spel, drie maal opgevoerd op de deel van ‘t Gier in Gorssel.

 

Boekpresentatie Gorssel van Agrarische gemeenschap tot Forensendorp

Wat een eer! We mochten de opening verzorgen van de Historische Vereniging de Elf Maken. We hadden een tijd lijn bedacht met figuren die ‘uit ‘ het boek kwamen. De reacties waren prachtig. Was heerlijk om te doen.

Koningsspelen Eefde – optreden voor groep 1 en 2
Met theater op maat, leuk verhaal voor de kinderen met prinsen, ridders, prinsessen , pratende dieren. Je kan zo gek niet bedenken.

Wagenspel bedenken voor Ammersoyen Middeleeuws Bewoond.
Bij het kasteel op een wagen een spel opvoeren! hoe cool is dat.
Elk jaar toegewijd aan thema van de pinksterdagen op het kasteel.