Dichterbij de IJssel

 

Dichterbij de IJssel – een wandelroute met gezichten en gedichten rondom de IJssel. Van 26 Mei tot en met 23 Juni 2013. Veel plaatselijke en regionale dichters en beeldende kunstenaars beschouwen de rivier en haar fraaie landschap als hun muze. Uniek werk is hiervoor beschikbaar gesteld. In ca. 25 etalages en enkele locaties  wordt het werk geëxposeerd.

Samen met Sander van Voorst de openingsmanifestatie bedacht in de vorm van de stroomgodin Isala. Er werden gedichten voorgedragen uit de bundel die hiervoor is samengesteld onder de naam: Dichter bij de IJssel. De opening vond plaats vanaf een podiumwagen.

Stroomgodin Isala en haar nimfen komen aan de oever van de Ijssel naar de mensen toe!

DSC_2170
Isala neemt de mensen mee naar de Zorgtuin. Vanwege het weer, veel wind en hoog water!! is hier de opening van Dichterbij de ijssel.
DSC_2196
DSC_2311
Opening verricht door enkele dichters uit de bundel: Dichterbij de ijssel en beeldende kunstenaars. Door water uit de gekleurde emmers in cilinder te gieten kwamen de letters de ijssel boven drijven. Een feestelijk geheel.

 

De afsluiting vond plaats naast het Tramhuisje in Gorssel met een optreden van Bruno Prent met zijn band Flow en Go. P1160427P1160459

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *