acteerlessen in ‘levende historie’

Gefascineerd door de Middeleeuwen , nu bij de re-anactment groep Woud der Verwachting uit Lochem. Deze groep verbeeld in kledij de miniaturen uit het getijdenboek van de Hertog  van Berry, geschilderd door de drie Nijmeegse broers de Gebroeders van Limburg.

De re-anactment groep geef ik acteerlessen om zo goed mogelijk de rol te vervullen die bij de kledij past. Dit kan zijn van Hellebaardier,  Heraut, Jonkvrouw, Bazuinblazer, Waterdraagster, Ezeldrijver, Hondenmeester, Keukenpersoneel tot Poepschepper. Elk individu heeft zijn of haar eigen kenmerken in de  rangen en standen. Hoe met elkaar om te gaan? Hoe loop ik? Waar laat ik mijn handen?

Zelf speel ik de rol van een poepschepper met fijne andere poepscheppers om interactie met publiek te krijgen. Succes is hier verzekerd!

Met de theatergroep zijn we in New York geweest om een tentoonstelling te openen, meegespeeld met Spannende Geschiedenis ( kasteel Rosendael)  en Erfgoedfestival Gelegerd in Gelderland voor opnames van sHeerenberg die in de Brandritzer 561 vertoont worden.

Graag ga ik de uitdaging aan om nog meer levende historie zo goed mogelijk te helpen neerzetten over welke periode in het geschiedenis het ook gaat!